Виолета Георгиева, която на 6 януари през нощта падна от Дъговия мост, спешно се нуждае от 3600 лева за импланти, които да бъдат поставени в двата й счупени крака. Миналата седмица на 43-годишната жена е направена операция на единия бял дроб, наранен от счупени ребра в резултат на падането от близо 20 метра височина. В момента жената е в Интензивно хирургично отделение и чака за операция на двата крака, която ще бъде направена, след като се закупят имплантите.
Както „Утро“ писа, инцидентът с Виолета Георгиева е злощастно стечение на обстоятелствата. Докато шофира автомобила си, на жената й прилошало, изтървала управлението на колата си и тя се блъснала в мантинелата на Дъговия мост. Виолета слязла да повръща, но явно се надвесила твърде много от моста и тялото й я повлякло надолу. За късмет паднала върху стара гума от камион с прорасъл в средата храст, което омекотило удара и жената оцеля, макар и с много наранявания.
Виолета Георгиева е учителка по математика в ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ в Семерджиево. Семейна е, има син студент във Военноморското училище във Варна и 18-годишна дъщеря, която учи задочно в първи курс в Стопанската академия в Свищов, каза вчера за „Утро“ директорката на училището Галина Дойкова. „За животоспасяващи операции на вътрешни органи и крайници са необходими 5000 лева, но 3600 от тях, които са за имплантите, трябва спешно да се внесат в касата на Многопрофилната болница до края на работния ден на 14 януари, а семейството на колежката не е в състояние да осигури тези средства. Затова ние, нейните колеги, призоваваме всички добри хора да помогнат за събиране на необходимата сума. Нека върнем Вилито в семейството и при децата в училище“, пише директорката в зов за помощ, който Инспекторатът по образование е изпратил до всички 111 училища в региона.
Областният съвет на Български червен кръст ще осигури 400 лева. Отделно преподавателите в училището в Семерджиево и родителите събират пари за лечението на Виолета Георгиева, а в магазина в центъра на селото има поставена кутия за дарения, съобщи Галина Дойкова. Открита е и банкова сметка на името на дъщерята на пострадалата учителка, по която състрадателни хора могат да дарят пари:

Банка ДСК
IBAN:
BG36STSA93000021980806
Светослава Георгиева Георгиева