Психично болен мъж заклал жена си, легнал да се наспи и на сутринта сам отишъл в полицията да се предаде. 31-годишният Димитър Димитров Димитров е задържан в ареста на РПУ-Ветово.
Убийството е станало в неделя през нощта в къщата на семейството в бургуджийската махала във Ветово. Психично болният Димитър вдигнал поредния скандал с 30-годишната си съпруга. Кавгата била за детето им, което било при родителите й. Свадата се разгорещила и бургуджията извадил нож и започнал да ръга съпругата си където свари. Като се уморил, легнал да спи. На сутринта разбрал, че жена му е мъртва, но първо отишъл да си вземе кафе, изпил го, после вероятно осъзнал какво е направил и се предал в местното полицейско управление.
Щом чул признанията на Димитър, дежурният полицай сигнализирал в Спешна помощ в 7.50 часа. Медиците отишли на място, но само констатирали смъртта на жената.
Сигнал за инцидента е подаден в Криминална полиция към Областната дирекция на МВР. Сформирана е оперативна група със съдебен лекар, която е отишла в къщата на Димитър, където в една от стаите са открити много следи от кръв. Трупът с прободни рани по гърба, гърдите и корема, е откаран за аутопсия, а убиецът е прибран в ареста. Срещу него е образувано досъдебно производство за умишлено убийство.
Това е второто убийство на жена от мъжа й за 11 дни. В първия ден на тази година гъркът Христос Душекос, на 92 г., наръга на четири места в гърба с нож 78-годишната си съпруга Мария Евфремова, а после се нагълта със спирт за разтривки и умря върху трупа й. Тогава убийството бе извършено от ревност.