Процедурата по оценяване на описаните в края на септември апартаменти в бившето АОНСУ, продадени с ипотеки без знанието на купувачите, е приключила. Очаква се становището на банката колко от жилищата да бъдат извадени на публична продан, научи „Утро“.
Междувременно същият кошмар в напреднала фаза преживяват собственици на имоти в блок „Теодора“, който е свързан със същия строителен предприемач - Явор Блъсков. След като през декември на търг бяха извадени 91 имота без нотариални актове, които все още не бяха изплатени от собствениците си и имаха само предварителни договори, за периода 19 януари-19 февруари е насрочена втора продан. Търговете са за 4 апартамента, както и около 100 гаража, офиси и магазини.
Очаква се на 20 януари злата участ да последва и собствениците, които вече имат нотариални актове и са изплатили имотите си. За тогава банката е поискала да се проведе опис. Причината - жилищата и помещенията са продадени с ипотеки без хората да знаят, а бизнесменът Блъсков не е погасил задълженията си към банките, въпреки изплатените имоти. Сега борчовете му висят на невинните новодомци.