Импровизации и различни стилове свириха музиканти от различни поколения под мотото BH Friday Jam в петък вечер на сцената на BH Кафе-библиотека, а идеята е всеки петък русенски музиканти да си организират срещи.
Организаторите на събитието посочиха, че джазовите концерти, в които всички присъстващи вземат участие и импровизират, са коренно различни от един концерт, защото няма 5 минути, които да си приличат. Именно това е и ключът към приятното прекарване в петъчните вечери - неизвестното, което очаква дошлите да чуят поредната музикална импровизация, казаха още те и допълниха, че е любопитното, кой от публиката ще се превърне в изпълнител и ще засвири под прожекторите редом с поканените музиканти. Истински купон ще се получи, ако участниците носят със себе си само инструмент, глас или доброто си настроение, увериха организаторите.
В петъчната вечер изпълнения на сцената имаха пианистът и диригент Димитър Косев, който работи във Виена. Вместо пианото той хвана бас китарата. Пианистът Илиян Трифонов и 13-годишният ученик Николай Димитров се представиха с клавирни изпълнения, а към тях се присъедини и басистът Радослав Славчев. Музикалното шоу бе допълнено и от актьора Илия Деведжиев, който демонстрира техника на ударните инструменти.