Пролетни температури отчетоха вчера дежурните метеоролози от АППД в Русе. През деня живакът достигна до плюс 10,4 градуса, а високите температури и слънчевото време изкараха на разходка майки с колички и напълниха заведенията, които предвидливо бяха изнесли маси на открито.
Сутринта бяха измерени 8 градуса, като след това температурата започна да се повишава и в 11 часа от станцията са отчели 10,2 градуса. Само за два дни температурата рязко се е повишила. В петък са измерени минус 1,6 градуса, а в събота - 4,5 градуса. Най-студено е било в първия ден на мразовития януари - минус 11,2 градуса.
На 11 януари най-топло е било през 2005 година, когато температурата е достигнала до 15,3 градуса. Най-студено на тази дата пък е било предходната година, когато станцията е отчела минус 14,6 градуса.
Дежурните метеоролози съобщиха, че се наблюдава много сериозно повишаване на реките, като при Русе засега то е само с 3 см, но предупредиха, че от Австрия се очаква голяма вълна от 2 метра и днес или утре ще се отрази и при нас.
От снощи започна поредното редуване на зимата и пролетта. Прогнозите са след кратко застудяване и нов снеговалеж температурите отново ще се повишат с около 5 градуса.