Баскетболистките на „Дунав 8806“ надиграха „Хасково“ с 88:72 /25:13, 29:18, 15:19, 20:22/ в дерби мач за първенство на Националната лига. Втората загуба в актива на временния лидер стана факт пред празни трибуни заради наказанието, което „сините феи“ получиха след двубоя с „Нефтохимик“. Русенският отбор обаче се справи и в тази безпрецедентна обстановка! Той можеше и трябваше да нанесе унизително и дълго помнено поражение на амбициозния си съперник по правилото „Бий, за да те уважават“, но след като дръпна с разгромните 26 точки, позволи на южнячките да се освестят за по-почетен резултат.
„Хасково“ бе без голямата си есенна звезда Сиера Уорън, която не се завърна от САЩ. Уорън поискала от ръководството на „Хасково“ да й прати билет, но българските й началници се стиснали и й поръчали да се бръкне в джоба. Тя се заинатила и останала в Щатите. Така на нейно място се появи доведената на пожар Порша Харис, която игра нелошо в дебютния си мач.
Дунавки записаха убедителни първи 20 минути, в които не дадоха никакъв шанс на съперника. Отборът стоеше отлично в колективен план, пребори и спря под коша 196-сантиметровата латвийка Анита Тейлане, не остави много възможности и на снайперистката Олга Дубровина. Краят на първото полувреме ще се запомни с феноменалните далечни стрелби на Радостина Димитрова, която реализира 4 тройки от 5 шута.
„Хасково“ живна след почивката покрай по-стабилната вече игра на Харис и отпушилата се стрелба на Дубровина. Дунавки пък направиха няколко досадни грешки в атака, поизпуснаха хората си в защита и разликата почна да се топи до 15, 14, 13, 12 точки. После хасковлийки хукнаха да обръщат мача презглава, оголиха тила си и бяха наказани с бързи контри и солови пробиви.
Жаклин Златанова направи стабилен мач, въпреки че имаше няколко пропуска от идеални позиции. Тя вкара 20 точки, към които добави 14 борби, 6 асистенции! Жаклин като че ли все още не може да се отърси от спомена за трите последователни операции за скъсани връзки, но пък показа, че гори в играта от първата до последната минута.
Радостина Димитрова помогна много както в организацията на играта, така и с марковите си стрелби. Много хубаво се представи и Виолина Кочева. Тя не само асистираше на Зорница Костова при изнасянето на топката, но и реализира точки с хубави пробиви през високи хора пред себе си.
Новото попълнение Лори Уйлямс остана на терена едва 5 минути през първото полувреме. Американката очевидно бе притеснена, припряна, постъписана и скована. Затова старши треньорът Георги Божков реши да съхрани психиката й и я остави на пейката до края на мача. С малкото й време за игра бе трудно да се напрупат впечатления за възможностите й.  
И една критика към Тамара Баич. Секунди преди последния съдийски сигнал сръбкинята започна да изнася топката, но го направи толкова непохватно и несериозно, че кълбото се озова в ръцете на Дубровина. Украинката стреля от центъра и вкара... тройка с гонга на сирената! Подобна детинска грешка по средата на друг завързан мач може да се окаже преломен момент и всичко да отиде по дяволите. Баич трябва винаги да помни, че играе в официална среща, а не в приятелско мачле и да внимава до последния миг.
В следващия си двубой на 17 януари русенският отбор ще гостува на „Нефтохимик“.  
„Дунав 8806“: Костова 9, Златанова 20, Кочева 18, Сантяго 14, Баич 7 /Р. Димитрова 18, Уйлямс 2/.
„Хасково“: Дубровина 29, Нанева 9, Тейлане 12, Пашева 4, Харис 18 /Русева, Ж.Димитрова/.