ВМРО-Русе се обяви вчера категорично против намерението на БДЖ да спре сутрешния влак по първата жп линия Русе-Варна, влака Русе-Горна Оряховица с връзка за Варна, София и Стара Загора и влака Русе-Цар Самул. Депутатът Искрен Веселинов и общинските съветници Галин Григоров и Стефан Бучаков по време на среща със синдикалисти от БДЖ-Русе са заявили, че няма да допуснат закриване на влакове, тръгващи от Русе.
Сривът в железниците доведе дотам, че от Русе няма директен влак до София, а сега се предлага да бъдат закрити и единствените до Варна и Стара Загора, което поставя под въпрос бъдещето на града ни като транспортен център, посочиха още от партията. Представителите на ВМРО в парламента и местната власт твърдо заявиха, че ще направят всичко възможно да предотвратят този пореден удар върху развитието на региона. А Искрен Веселинов съобщи, че идната седмица ще се срещне с шефа на БДЖ-София и се надява разговорът да е с положителен край. 
От партията са категорични, че закриването на шестте линии от съществуващите двадесет и три разписания, което е над 25%, ще доведе до влошено транспортно обслужване, загуба на работни места и влошена икономическа перспектива за града и региона.