Ерос Рамацоти да изнесе концерт в строящата се зала „Арена Русе“. Такива преговори са водени с екипа на светоизвестния изпълнител и в началото дори е имало надежди за успех, но по-късно вероятността се стопила до нула. Причината певецът да не успее да вмъкне русенската сцена в графика с изявите си е прекалено късно започналите преговори. Желанието на екипа на залата е било Рамацоти да добави Русе като част от световното си турне, в което е включена София на 26 септември.
Турнето обаче е отдавна подготвено, а ние късно започнахме преговори и нямахме възможност да влезем в графика, обясни за „Утро“ един от мениджърите на „Арена Русе“ Борислав Велков.
Въпреки това той обясни, че преговори текат с немалко изпълнители, а интерес към залата има както от страната, така и от чужбина. Тъй като обаче разговорите все още не били окончателни, Велков не пожела да посочи певци и състави, които русенци могат да очакват да видят на живо.
Всичките ни усилия през следващите три месеца са насочени към завършване, оборудване и откриване на залата, допълни още Велков.
Според него събития в календара на спортно-развлекателното съоръжение няма да липсват. Пример за това е рекордният интерес към концерта, който „Лорд ъф дъ денс“ ще изнесат на 4 октомври. Очаква се това да е първото събитие, с което „Арена Русе“ официално да стартира.
Досега са продадени вече 1300 билета, което означава, че около година преди събитието е запълнен около 20-25% от капацитета на залата, коментира Велков.