Волейболният тим на „Дунав“ ще бъде подсилен с рожбата на русенската школа Явор Попов, разкри на пресконференция вчера президентът на клуба Валери Андреев. Попов е играл при юношите младша и старша възраст за родния си клуб, след което заминал да учи в Англия. Там пък е бил част от отбор в Първа лига.
„След като завърши образованието си, влязохме в контакт с него и той се съгласи да помогне на тима. Явор вече тренира с нас и ще бъде картотекиран за мача със „Звездец“ /Горна Малина/“, обясни Андреев. Срещата със „Звездец“ ще е на 16 януари от 17.30 часа.
24-годишният Явор е централен блокировач.
Андреев добави, че се работи по привличане на още двама състезатели - диагонал на разпределителя и посрещач. Тяхното ангажиране обаче щяло да зависи от финансите в клубната каса.
„Не крия, че имаме нужда от финансова помощ. Всеки, който ни подаде ръка, ще помогне за по-доброто представяне на тима. Задачата пред отбора е по-сериозно представяне през пролетта“, заяви клубният шеф.
Той обясни, че ВК „Дунав“ ще инициира провеждането на Ученическа спортна лига. Този път тя ще се състои във втората половина на януари, като тимовете ще бъдат разделени в две групи - отбори със състезатели от 4-6 клас и 9-12.
Турнирът ще се проведе в памет на дългогодишния член на УС Иван Михайлов, който се спомина преди 6 месеца.