„Дунав 8806“ ще сюрпризира днес отбора на „Хасково“ с новото си американско попълнение Лори Даян Уйлямс. 24-годишната Уйлямс бе посрещната на летището в Букурещ от административния мениджър на клуба Димитър Петров, а в четвъртък вечерта записа първа тренировка за „добре дошла“ в студената зала на квартал „Здравец“. Макар че ще е на две тренировки и половина, новата състезателка на „Дунав 8806“ има всички шансове да играе срещу „Хасково“, тъй като документите й за картотекиране бяха изпратени веднага в София. 
Уйлямс е родена на 8 юни 1990 година в Литъл Рок, Арканзас. Нейните позиции на терена са център и тежко крило. Талантът й е забелязан, още когата дебютира за отбора на „Сенаторите“ от местната гимназия „Робинсън“. До 2012 година е част от „Бойните ястреби“ на университета в Луизиана. В последния си сезон за този тим намира място в стартовата петица във всички 30 мача. В тях бележи средно по 14.8 точки и овладява по 5.8 борби. Първа е по блокади - 33. След това става шампион в Перу с „Регатас“, а още в първия си сезон в Европа стига до финал за Купата на Люксембург с местния „Дюделанж“. През сезон 2013/2014 година високата 187 см баскетболистка записва средно по 18 точки и 7 борби за турския „Мюлкие“.
Най-любопитният момент днес ще е как Лори Уйлямс може да помогне на „Дунав 8806“ в противодействието срещу най-добрата хасковска баскетболистка Сиера Уорън. Половината от силата на гостенките е във вездесъщата Уорън, така че, ако бъде спряна, шансовете за победа на „сините феи“ ще бъдат далеч по-сериозни.
Почти сигурно е, че новата американка в „Дунав 8806“ няма да започне като титулярка и че Георги Божков ще я ползва в ключови моменти.
Мачът днес започва в 18 часа.