Пощенски служител в станцията в Малко Враново получи присъда за това, че отмъкнал помощите за отопление на пенсионерка от селото.
Висшистът направи пълни самопризнания за стореното и се споразумя с прокуратурата за наказанието си. Пощенският служител всъщност отговаря за две престъпления. Първо, че дал на жената парите за предходен месец, но вместо нея на разплащателната ведомост се разписал той. Няколко седмици по-късно не само фалшифицирал подписа й, но директно й свил и парите за отопление. Така помощите в размер на 197.16 лева се оказали в неговия джоб.
Случката лъснала, след като пенсионерката започнала да се чуди защо не си получава полагаемите пари. Направила справка, а служители й обяснили, че по документи помощите й вече са изплатени. Жената обаче възроптала, че никакви пари не е вземала, и след като видяла черно на бяло ведомостта и че подписът не е нейният, започнало разследване.
За стореното висшистът ще трябва да изтърпи три месеца условно с три години изпитателен срок. Наказанието е окончателно.