„Не мога да седя повече в ареста. Там е ужасно, хората лъжат и манипулират, а аз не съм такъв човек. Тормозят ме и мисля, че ще ме убият. И аз съм жив човек и страдам. Оставете ме малко на мира“, проплака емоционално вчера пред съда 21-годишният Димитър Петров. Младият мъж е задържан заради опит да убие жената, която е давала мило и драго за него и го е гледала като собствено дете от съвсем малък. Димитър заяви, че може да остане и при баба си, и при баща си Валентин, макар с него да не са в много добри отношения. Всъщност бащата на младежа неведнъж е сигнализирал органите на реда за агресията на сина си, на която жертва е ставал дори самият той.
Въпреки бурните страсти и неспирните молби на Димитър да бъде пуснат под домашен арест, съдът отчете факта, че той е задържан за тежко престъпление и не промени мярката му за неотклонение в по-лека. Освен това младият мъж получи забрана един месец да иска да бъде пуснат от ареста. Това е петият път за половин година, в който Димитър прави опити да си издейства домашен арест или парична гаранция. Последният път беше преди около 2 седмици - на 17 декември. Неспирните искания за по-лека мярка водят до дълго престояване и проточване на делото в съда, което възпрепятства приключване на разследването, мотивира се прокуратурата.
Както „Утро“ писа, 21-годишният Димитър бе задържан на 21 юли 2013 година заради това, че наръга в корема с кухненски нож счетоводителката на Областно пътно управление Румяна Ласонина.