Футболен клуб „Дунав“ се оглежда за кондиционен треньор и за специалист, който ще работи с вратарите, научи „Утро“. Евентуалните попълнения ще са от Русе, като със задачата за пресяване на кандидатите ще се заеме президентът на клуба д-р Симеон Симеонов. Доколкото стана ясно, днес той щял да проведе първите разговори.
На този етап старши треньорът Самир Мъстънов е без помощници, след като дясната му ръка през есента - Игнат Младенов, замина да живее за постоянно в САЩ. Ако новите треньори не бъдат назначени до първата тренировка на 15 януари, Мъстънов ще работи временно с треньора в школата и свой съотборник от „Раковски“ /Рс/ Димитър Тотев.
Междувременно стана ясно, че наставникът е разговарял два пъти с избягалия от „Любимец“ Валентин Веселинов. Както първи писа „Утро“, талантливият разиграващ полузащитник си тръгна от малкото южно градче заради тежката финансова криза в клуба. Идеята на Мъстънов е Веселинов да поеме диригентската палка в средата на терена рамо до рамо с Любо Иванов, Ивайло Раденцов и Деян Димов. Проблем пред евентуалното завръщане на Валентин може да се окаже здравословното му състояние - той отлагал от дълго време операция за херния.
В същото време стана ясно, че Мъстънов води разговори за привличане и на други играчи. На този етап обаче не може да се каже със сигурност, че е постигната твърда договорка с някой футболист.