Минусовите температури и суровата зима не попречиха на състезателите от клуба по кану-каяк „Локомотив“ да пуснат лодки вчера на езерото в Николово. Възпитаниците на треньора Евгени Недев и колегите му имаха обаче „малък“ проблем - езерото вече е полузамръзнало и момчетата бяха принудени да търсят чисти отсечки с лавиране между ледените късове! Те се справяха някак с плаващите плочи, но ако мразовитата зима се заинати с отрицателни температури и в следващите няколко дни, ще скове водоема в пълен леден корсет.
„Не тренираме за първи път при такива нечовешки условия, но сега си е тежичко и неприятно с коварния вятър и тези ледени ръкави. Нали обаче трябва да поддържаме форма! Изпуснеш ли един ден, всичко отива по дяволите“, заявиха пред „Утро“ от щаба на „железничарите“.
Подготовката в ледената вода е насочена всъщност към първото за годината състезание на... сухо! В края на месеца локомотивската флотилия ще участва на държавно първенство по гребен ергометър. После се задава нов лагер, който вероятно ще се проведе на по-топло в Приморско.
Единствената голяма отсъстваща от екипажа към този момент е унгарката с български паспорт Беренике Фалдум. Националката, която намери през тази година място в Топ 10 в анкетата на „Утро“ и Община Русе за определяне на спортиста на сезона, се готви засега в родината си. 
Междувременно членовете на УС на „Локомотив“ поздравиха вчера клубния председател Йордан Балтаджиев с именния му ден.