Осемте русенски депутати се отличават с празни и не особено интересни декларации за конфликт на интереси, става ясно от публикуването на документите в електронния регистър. Повечето от тях нямат кредити, нито дялове в дружества.
Най-любопитна е декларацията на депутата от Реформаторския блок Румен Христов, който изрично и собственоръчно е посочил, че е предприел действия за излизане от управителните органи на търговските дружества, в които участва. 
100% негови са сливополските „Удекс“ ЕООД и „Уд Бул“ ЕООД, както и софийската „Еко Прециз“. Участва в ръководството на още две фирми с дялове - в софийската „Юроп пропъртийз“ ООД и пловдивската „Агроплан“ ООД. Христов е и част от ръководството на фондация „Св.св. Кирил и Методий“. Реформаторът има и два солидни кредита. На ОББ изплаща 342 969 лева, а физическо лице му е дало назаем 72 000 лева.
Депутатът трети мандат Пламен Нунев от ГЕРБ няма кредити и задължения към банки, става ясно от декларацията му за конфликт на интереси. Като свързано лице, от което има частен интерес, той посочва съпругата си Таня. Народният представител декларира и че е част от русенския клон на сдружението с нестопанска цел „Граждани за европейско развитие на България“.
Колежката му Светлана Ангелова е с изцяло „чиста“ декларация - няма участие във фирми, сдружения, нито е посочила да има кредити или свързани с нея лица и дружества.
Свилен Иванов от ГЕРБ също декларира, че няма никакво вземане-даване с банки. Посочва, че е част от управата на баскетболен клуб „Дунав-Русе“ и че евентуално би изпаднал в конфликт на интереси с „Елит 77“ ООД - фирмата, която управлява едноименното заведение в кв.“Здравец Изток“.
Искрен Веселинов от Патриотичния фронт декларира участието си в две дружества - в „Русе комерс холдинг“ АД със 17 846 дяла и в „Инвест Веселинови“ ООД с 200 дяла. Посочва, че е част от Центъра за демографска политика, ВМРО и едноименната фондация. Няма кредити над 5000 лева.
Добрин Данев от БСП също няма задължения към банки. Червеният депутат трети мандат декларира участието си в две дружества - „Прециз агро фер“ и „Прециз агро“ ООД съответно с 5% и с 4.25%. Посочва още, че е част от управлението на църква „Света Параскева“ в местността Старото село, сдружение „Местна инициативна група“ за общините Борово, Две могили и Иваново, както и че е член на ловно-рибарското сдружение „Филип Тотю“-Русе. Като свързано лице, с което би имал конфликт на интереси, посочва дъщеря си Пламена. Преди години тя стана собственик на ябълкова градина край Иваново с европейска помощ.
Депутатът от Български демократичен център Георги Недев пък пише в декларацията си, че към датата на изборите 5 октомври е бил съдружник, управител и ликвидатор на СД „Вал ко Недев и сие“, както и изпълнителен директор на „Топлофикация Русе“. Това обаче са обстоятелства, които към края на октомври вече са заличени. Недев е вторият депутат, който декларира, че има кредити. И двата са към Сосиете Женерал Експресбанк в размер на общо 10 315 лева. Единият от тях е по кредитна карта.
Ферихан Ахмедова от ДПС пък посочва, че няма нито кредити, нито участие във фирми и сдружения. Като свързани с нея лица посочва двете си дъщери Емел и Елиз.