С нов модерен кувьоз ще бъде попълнена апаратурата за недоносени деца в детското отделение на русенската болница. Кувьозът с марката „Дрегер“ ще пристигне в Русе благодарение на кампанията „Да оставим следи ттт“, организирана от сдружение „Кауза“ под патронажа на известния актьор Христо Мутафчиев.
Кампанията събира по нетрадиционен начин сред          ва за подпомагане на недоносени новородени бебета, тежко болни деца и деца с инсулинозависим диабет. Куп български звезди на киното, театъра и спорта застават пред обектива на талантливата фотографка Велислава Каймаканова-Ножарова и се превъплъщават в образи на именити персони със световна слава. Така те подкрепят благородната кауза, като заедно с това се и забавляват. Белослава като Елизабет Първа, Цветана Манева като Елизабет Втора, Лили Иванова като Марлене Дитрих, Калин Сърменов като Брус Уилис, Николай Илиев като Брад Пит, Захари Бахаров като Том Ханкс във „Форест Гъмп“ и Христо Мутафчиев като Франкенщайн, Христо Стоичков като мафиот са само част от артистичните фотопортрети. Третият търг от кампанията се проведе през октомври и от разпродажбата на 26 фотографии бяха събрани 31 900 лева.
Към тази сума се прибавят и средства от дарения, а също и парите от продажба на тениски с отпечатани върху тях фотопортретите на Ножарова. Така всеки може да се сдобие с фланелка с Владо Пенев в ролата на Кръстника или със снимка на Кубрат Пулев с Христо Стоичков като размазан фон. Тениските струват по 43.99 и могат да се купят на електронната страница на сдружение „Кауза“ http://www.kauza.org.
Събраните от третия етап на кампанията пари са за три кувьоза. Първият вече бе дарен на болницата в Силистра, това стана в последния ден на 2014 година. Предстои скоро да пристигне русенският, а след това Христо Мутафчиев ще занесе още един в болницата в Бургас.