Впечатляваща снимка на Русе позволява на интернет потребителите да разгледат в детайли кварталите, парковете, блоковете и улиците на крайдунавския град. Русе е третият град с четири гигапикселова панорамна снимка след София и Велико Търново, а амбицията на автора й Георги Палов е напролет да направи втори опит и изображението да е с още повече гигапиксели. Снимката е с големина над четири гигапиксела и е представена на сайта за 360 градусова панорамна фотография panomagic.eu. Заснета е на 24 декември от площадката на телевизионната кула в Русе с 300 mm обектив. Получена е от съединяването на 364 снимки, всяка от които по 16 мегапиксела. Интерактивното изображение позволява да се доближи до различни места и да се види от птичи поглед и съвсем отблизо красотата на Русе.
Авторът Георги, който е русенец, споделя, че отдавна е обмислял идеята и че буквално е хванал последния влак в надпревара със залеза и буреносния вятър на 120 м височина. В първия празничен декемврийски ден от автогарата веднага се е качил на площадката на телевизионната кула точно над сладкарницата. Въпреки силния вятър стабилизирах техниката и се получи хубава картина с добро качество, разказа Георги и допълни, че най-важното е времето да е ясно и да има добра видимост. Той се занимава с панорамна фотография от 2008 г., а постепенно хобито му прераства в професия. Оттогава всяко място, което посещава, го запечатва в панорама.
В сайта освен най-новата гигапикселова снимка на Русе могат да се видят панорамни снимки на Басарбовския манастир, Дунава, общината, операта, университета, телевизионната кула, както и панорами от хотели, ресторанти, сватби, офиси, църкви, манастири, природа и други.