Първа самостоятелна изложба на Филип Дончев, носител на втора награда от фотоконкурса „Запази духа на Русе“, ще бъде открита днес във фоайето на Доходното здание. На откриването тази вечер от 18 часа младият талант няма да може да присъства, тъй като е студент в НАТФИЗ по специалността „Пантомима“ и в момента се готви за изпити през зимната сесия. Експозицията с 25 фотоса, обединени под общото заглавие „Експерименти“, ще бъде открита от бащата на младия русенец - Севдалин Дончев, който е професионален фотограф и именно на него Филип дължи увлечението си по фотографията. 
Филип Дончев получи шанс да покаже своето творчество пред русенската публика благодарение на снимките, които впечатлиха журито на конкурса „Запази духа на Русе“ и му донесоха втора награда. Това е третата изложба на наградените. До момента бяха показани фотоетюдите на Красимира Пастирова и Николай Ковачев, получили трети награди.
Снимките на Филип Дончев ще останат в Доходното здание до 18 януари. След това предстои русенци да видят работите и другия носител на втора награда Иван Иванов.