Ръководството на баскетболен клуб „Дунав“ направи страхотен трансферен удар с привличането на сръбския баскетболист Филип Самойлович. Самойлович игра през есента за разпадналия се впоследствие „Черноморец-Чардафон“, като в русенския мач срещу дунавци изнесе истински рецитал. Тогава плеймейкърът вкара 22 точки. Снайперистът реализира 6 тройки от 10 шута, освен това се отличи с 10 асистенции!
Филип е роден на 13 ноември 1990 година. Висок е 182 сантиметра при тегло от 75 килограма.
Интересното е, че сръбската баскетколония в Русе набъбва на двама души - сънародничката на новия стрелец Тамара Баич бележи от няколко месеца точки за „Дунав 8806“.
„Разговарях със Самойлович веднага след мача в Русе. Той ми обясни, че договорът му с „Черноморец-Чардафон“ е за един месец, но че иначе правата му се държат от клуб в Черна гора. Той се раздели официално с черногорския тим на 23 декември и от три дни тренира с нашия отбор. Надявам се, че документите му ще пристигнат бързо, че ще го картотекираме и че ще го видим в игра в мача срещу „Чавдар“ /Троян/“, каза пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Николай Господинов.
Двубоят с чавдарци е тази неделя от 17 часа. Тогава зрителите в зала „Дунав“ ще видят на терена за първи път и другото ново попълнение - дошлият от „Академик“ /Пд/ много интересен според специалистите състезател Васил Михайлов.