Като Годината на големите проекти и на видимите промени в Русе определи 2015-а кметът Пламен Стоилов в ноговогодишното си слово. Стоилов се обърна към стотиците русенци, излезли на централния площад въпреки минусовите температури, за да изпратят старата и да посрещнат заедно новата година. Малко след 23 часа специално поканените музиканти от D2 излязоха на сцената пред сградата на Общината. Атрактивното шоу на популярните рокаджии Митко Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и Васил Вутев предизвика много аплодисменти от ентусиазираната публика. В създаването на приповдигната атмосфера се включиха и оркестърът и солистите на Фолклорния танцов театър „Найден Киров“.
Минути преди финала на 2014-а кметът Пламен Стоилов се обърна към гражданите. Той отбеляза своето удовлетворение, че за трета поредна година русенци са заедно както в новогодишната нощ, така и в целогодишната работа, която съпътства развитието на града. Според Стоилов именно 2015-а ще бъде белязана с промени, които коренно ще изменят облика на Русе и самочувствието на неговите жители.
„През годината, която започва, ще отвори врати най-голямата спортна зала в града „Арена Русе“, която ще се превърне в храм на културата, изкуствата и спорта, ще се изгради пробивът „Кауфланд“, ще бъдат реконструирани основни пътни артерии като Кръговото кръстовище и бул.“Тутракан“ и ще докажем, че Русе е истински европейски град - град с добра инфраструктура, сигурност на пътя и възможност за развитие и утвърждаване“, подчерта кметът. Накрая той пожела много позитивни емоции и успехът на града и на цялата община да се превърне в лична кауза на всеки русенец.
След празничното обръщение на кмета множеството проследи и новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев. Още в първите минути на новата 2015 година пищна заря огря площада, а стотиците празнуващи се хванаха на огромно Дунавско хоро.