Овен- Темата за личната свобода и независимост ще бъде особено актуална за вас през 2015. Годината ще бъде благоприятна за систематизиране на натрупаният опит и знания и за тяхното практическо приложение. Старайте се да не приемате решенията си спонтанно, тъй като първото полугодие често ще променяте своите цели и жизнени приоритети. Лесно ще се впускате в любовни флиртове и авантюри, но сериозните отношения и ангажименти ще избягвате. Ще имате и повече простор за действие и творчество. Във финансово отношение годината ще бъде неравномерна. Ще се сблъсквате с финансови трудности, затова наблюдавайте заобикалящата ви среда и пресмятайте всичко до подробности. Избягвайте финансовите рискове. Второто полугодие ще откриете нови перспективи пред себе си, а жизнените условия ще се подобрят. През август и септември обърнете повече внимание на здравето. Сатурн ще подложи на проверка силата на вашите чувства. Ноември е добър период за укрепване на отношенията.

Телец- Първото полугодие на 2015г. най-актуално ще е инвестирането и вложението на лични средства. Ще търсите сигурност и стабилност. Резки промени в някоя област са малко вероятни. В края на зимата и началото на пролетта може да се появят неочаквани възможности за бързо и благоприятно разрешаване на семейни и жилищни въпроси. Отношенията с деловите партньори ще стигнат до задънена улица и разделянето с тях може да се окаже дълъг и труден процес в морално и финансово отношение. Предприемачите може да станат жертви на много проверки и инспекции. През второто полугодие повече ще ви тегли към романтичните изживявания. Ще се ползвате с успех сред противоположният пол и ще осъществите интересно запознанство. Все пак внимавайте със случайните връзки. Отношенията, които са се изчерпали вече, ще донесат много проблеми, чувство на умора и раздразнителност. На малцина ще им се отдаде да преминат без болка и угризения от един партньор към друг. В случай на развод ще имате проблеми с общата собственост и недвижимото имущество.

Близнаци- Късметът ще ви съпровожда през цялата 2015.  Чакайте хубави изненади. Годината ще ви донесе нови планове, които трябва да обмислите още в началото внимателно. За някои ще бъде време за глобални жизнени промени. Нова любов или сключване на брак, преместване на ново място или смяна на професията, нови запознанства и нови перспективи. Ще постигнете стабилност в личните и делови отношения. Самите вие ще подхождате по-сериозно към всичко. Реални събития и обстоятелства ще подложат на проверка и изпитание вашите жизнени цели и идеали. Някои от плановете ви ще претърпят промяна. Нереалистичните ви желания ще донесат разочарования. Бъдете особено внимателни от януари до април, както и декември. Съдбата ще е по-благосклонна към вас през юни и юли. Ще имате доста енергични и натоварени периоди, редуващи се с по-спокойни времена. На някои ще нараснат интересите в духовната сфера, на други към пътуванията. Ще пътувате повече през тази година. Ще се предприеме от мнозина смяна на интериора, мебелите, по-основен ремонт на дома.

Рак- 2015 ще се отрази на всички Раци по различен начин. За активните и дейни представители на знака, годината ще бъде благополучна. За тези, които не са готови да отстояват своите интереси и гражданска позиция, може да се очакват загуби, проблеми, трудности.  Не са изключени промени в професионален план, при това не винаги добри. Ще бъдете по-последователни и практични по отношение на битовите въпроси. Първото полугодие е подходящо време за публикации, пътуване, образование и духовност. Първите четири месеца са благоприятни за промени, но избягвайте да вземате внезапни решения за личните отношения. Август и септември ще бъдат по-напрегнати месеци. Бъдете по-избирателни в контактите си и общувайте с хора, които могат да подпомогнат вашето развитие и напредък и избягвайте такива, които само губят времето ви. Ще успеете да се отърсите от чуждо влияние, което ви е потискало досега и ограничавало вашите действия. Увеличение на доходите поради благоприятно стечение на обстоятелствата.

Лъв- Годината ще бъде успешна и лека. Някои ще започнат да правят планове и да се развиват в непривично за тях направление. На всички, които им е омръзнала ежедневната рутина, с лекота ще се отдадат на по-свободен живот, ще потърсят нови развлечения. Ще станете различни от това, което сте били предната година- по-добронамерени, по-великодушни и по-благосклонни, но също така и по-разкрепостени и решителни. Много от Лъвовете ще придобият популярност и известност, каквато търсят. Позицията на Юпитер носи доста късмет за родените през третата десетдневка и води до добри резултати във всички области. През второто полугодие, когато планетата премине в знак Дева, ще започнете да се интересувате от нови проекти, тъй като материалното и финансово благополучие ще придобие по-голямо значение за вас. Големи покупки. През късна есен обаче ще има лек застой в делата ви. Обърнете внимание на мнимите приятели и прочистете малко около себе си. Ново лице, което ще срещнете през годината ще влее светли чувства в сърцето ви. Ще се почувствате по-богати душевно.

Дева- 2015 обещава много позитивни изменения. Първата половина на годината ще отдадете предпочитание на това да прекарвате времето си в спокойна и семейна обстановка, отколкото да се впускате в социална активност. Подходящ период да мечтаете и да правите планове за бъдещето. Идеално за възстановяване на физическите сили и постигане на душевен комфорт. Второто полугодие вече ще предприемете активни действия за реализиране на набелязаните проекти. Първата вълна на успеха ще ви амбицира още повече. Някои ще започнат съвместен бизнес проект със задгранични партньори. Родените през първата десетдневка на септември да се отнесат внимателно към партньорските си взаимоотношения. Ако не положите усилия, не правите компромиси, то разногласията лесно могат да доведат до раздяла. Тези, които сключват брак нека да внимават при подписване на документи и договори. Всички промени през новата година ще бъдат за добро. Наслаждавайте се на живота и не търсете проблеми там, където ги няма.

Везни- Развитие, целеустременост и планиране ще са основните съставки на житейският път на Везните през 2015г. Това е вашата година. Повишен дух, добър тонус и вдъхновение ще ви съпровождат и ще правят лесни за изпълнение задачите ви. Креативното мислене и творческият подход към работата ще ви изведе в предни позиции. Ще се появят прекрасни възможности да разрешите стари проблеми. Ако в даден момент нещата ви не вървят, не се разстройвайте. Това ще е само временно. Позитивните промени, за които мечтаехте последните години са на път да се осъществят през идващото време. Съдбата ще ви освободи от всичко, което е ненужно и ви тегли назад. Увеличаване на доходите или ще стартирате нов проект. Въпреки увеличението на финансите, разходите през второто полугодие ще са много и ще имате затруднения с оборотните средства. Старайте се да не правите дългове. Бъдете винаги изпълнени с оптимизъм, запазвайте спокойствие и с радост приемайте всички промени в своя живот.

Скорпион- През 2015 ще се подобри качеството на живота ви. Очаква ви съществен прогрес. Ще станете по- организирани и по-сериозно ще гледате на нещата от живота. Главното, старайте се да правите винаги правилният избор. Първите няколко месеца на годината няма да са особено продуктивни за действията ви. Ще има лек спад. От време на време ще срещате затруднения с парите. В средата на лятото ще имате промени, но те ще бъдат положителни и ще имате полза от тях. За вас няма нищо невъзможно. Важното е само да не изпреварвате събитията. Не говорете толкова открито за своите делови планове, тъй като някой може да се възползва от идеите ви преди вас. За да подредите личния си живот и да намерите търсената половинка, ще е необходимо предимно вие да поемате инициативите вместо да чакате събитията сами да се развият. Подтиквайте леко нещата да се случват. Мнозина ще имат възможност да срещнат човек важен за живота ви, който ще се окаже ключов фактор за много неща.

Стрелец- Вие ще творите съдбата си самостоятелно. Без нужните усилия обаче от ваша страна малко трудно ще стават нещата. Годината ще е удачна за тези Стрелци, които гледат с оптимизъм напред и не бързат да се предават при първите възникнали трудности. По пътя си ще имате много приятни изненади и радостни моменти. Благоприятно време за нови връзки и за възстановяване на предишни отношения. Не се притеснявайте да предприемете инициативата, ако така се налага. Ще ви хрумват разнообразни желания, но ще имате малко време и възможности, за да ги осъществявате. Тези, които предпочитат да бъдат повече сред обществото и приятели, ще имат шанса да привлекат към себе си интересни хора и нови запознанства. Внимавайте много като влагате парични средства в по-големи проекти, недвижими имоти и др. Летният период е удачен за пътувания. Макар и бавно, ще успеете да направите важна крачка напред. И помнете, че зависи най-много от вашата увереност и силата на желанията ви. Мнозина ще искат да преминат на по-висока служба. Практически има такава възможност.
Козирог- През 2015г. ще се проявите като отлични организатори. Ще се покажете откъм най-добрата си страна и много хора ще променят мнението си за вас. Не е изключено да ви забележи висшето ръководство на служебното ви място и да ви възложат някой отговорен проект. Разбира се заради всичко това може да се сблъскате и със завист и нелоялна конкуренция. Добре е да не сменяте местоработата си, особено ако ви удовлетворява. Други съществени изменения в професионален план не се очакват, но може да намерите нови източници за допълнителни доходи.  Постепенно ще успеете да си върнете оптимизма в по-доброто бъдеще. Тези, които имат вече някакви любовни отношения, ще имат приятни изменения във връзката. Ще станете по-открити в изявата на своите емоции, съответно и по-разкрепостени. През първото полугодие напрегнатият аспект между Уран и Плутон ще създава известно напрежение в живота ви като цяло, но на помощ ще ви се притече Сатурн и ще ви помогне да продължите напред. Подходящо време за уединение и занимания по духовно усъвършенстване.

Водолей- Творческите и неординарни личности ще могат да осъществят своите замисли през идващата година. Мнозина ще намерят нова реализация. Ще се научите да живеете по-рационално, да оценявате и най-незначителните детайли, които са също част от живота. Ще разширите своя кръг от запознанства, както в професионален, така и в личен план. Към средата на годината ще срещнете духовно сродна душа, която ще промени по нов начин живота ви. Голяма възможност за тези, които живеят сами да срещнат привлекателна личност, която да заеме важна част от живота им. След 11 август се увеличават шансовете да срещнете хора, които да ви очароват и любовта да размаха криле. Но ще е добре да не бързате да строите своите въздушни замъци. Ще имате желаната стабилност, дори да са малки доходите ви. Ще се променят приоритетите ви през 2015г., ще се появят нови цели и лични преобразования. Втората половина на годината ще бъде по-удачна за вас. Тези, които имат собствен бизнес, ще могат да увеличат оборотите и количеството на клиентите и партньорите си.

Риби- 2015 г. ще има важно значение в живота ви. Ако досега трябваше да проявявате несвойствена за вас твърдост и решителност, то вече ще можете да живеете по-спокойно, да бъдете себе си. Въпреки, че ще е необходимо понякога да преодолявате различни проблеми в сферата на кариерата и социалния статус, успеха често ще ви съпровожда в различните области- не само професионална, но и лична. Мнозина ще получат прекрасни шансове. Важното е да сте готови и да не изтървете тези моменти. Ако се отнасяте сериозно към всичко, то ще можете най-накрая да триумфирате. Август може да се окаже сложен месец за брака и отношенията ви. Сатурн ще изисква от вас максимална вярност, отговорност и самоотверженост към личните ви партньори. Приятелското ви отношение и изкуството на компромиса ще бъдат вашето най-силно оръжие. Постарайте се да бъдете позитивно настроени. Пари няма да ви липсват, но внимавайте да не правите големи разходи. За родените през първата десетдневка, последното тримесечие ще внесе известно напрежение в живота им.
Ивелина Пенчева