В сайта на българската федерация по баскетбол няма никакво съобщение за потвърденото наказание за „Дунав 8806“. Тази тема просто отсъства. Честита Нова година, ала-бала и това е.
Виж, в Устройствения правилник пише нещо важно: „Членовете на Дисциплинарно-административния съвет към Националната лига трябва да са хора с големи морални качества“! 
Ето какво констатират същите „морални хора“ по доклад от мача на 8 ноември между „Нефтохимик“ и „Хасково“ /70:73/: „В края на третата част някои зрители се държаха неадекватно и замерваха със солети и бирени фъстъци съдиите и състезателките“.
За бомбардировки със солети и фъстаци, познайте, няма никакви наказания! Ама за „Ууу“ по съдиите има!
Стигаме до мача на 13 декември, когато „Хасково“ губи у дома срещу „Нефтохимик“ с 63:65. Нали се сещате, че след този двубой се говореше как феновете на домакините нахлули на терена, за да съветват съдиите! Да де, ама и в този случай няма наказание.
Ден след въпросния мач „Хасково“ излиза с декларация, в която се говори за „некоректност, съдийски натиск и провокации, грозна тенденция“ и т.н.
Когато „Дунав 8806“ пуска жалба след мача с „Нефтохимик“, следва глоба за клубния президент Красимир Трифонов, щото бил уронил доброто име на длъжностни лица. Излиза, че хасковската декларация е аплодисменти!
Ами, честита Нова година на „моралните хора“ в българския баскетбол!