Традиционната анкета на вестник „Утро“ и Община Русе за определяне на най-добрите спортисти през 2014 година излъчи Топ 10 на сезона в нашия град. Крайното подреждане бе определено с гласуване на 15 журналисти, които избираха най-добрите в номинационна листа с имената на общо 21 състезатели.
Впечатление в резултатите от допитването прави масираното и заслужено присъствие на бокса - 3 от състезателките на клуб „Русе“ заслужено намериха място във великолепната десетка. Коя от тях на кое място е класирана, ще стане ясно на официалната церемония по награждаването, което ще се състои на дата, съгласувана с представители на общината. Най-вероятно тържеството ще се проведе по средата на януари. Тогава по традиция най-добрите спортисти ще бъдат официално поздравени и наградени.
Ясни са крайните резултати и в паралелните анкети за най-добрия треньор на сезона, най-добрия отбор и състезател в приложните спортове. Ще издадем само, че наставникът на годината и най-добрият майстор-приложник печелят първото място със значителна преднина, а загадка за най-силния тим няма и този път - това е съставът на баскетболните шампионки от „Дунав 8806“. Освен наградите от Община Русе спортистът номер 1, треньорът и отборът на годината ще получат статуетки „Спортен Олимп“ от името на президента на федерацията по борба Валентин Йорданов. Те са изработени от скулптора Дилян Хубанов.
Ето кои спортисти достигнаха до финалния Топ 10 за 2014 година в Русе /публикуваме ги по азбучен ред/:
1. Акробатическа четворка от „Локомотив“ /Русе/ в състав Мартин Стоянов, Ивайло Велев, Мариян Великов, Стоил Стоилов.
2. Александър Тодоров - състезател по спортна стрелба от „Локомотив- Тончо Тодоров“.
3. Беренике Фалдум - състезателка от клуба по кану-каяк „Локомотив“.
4. Владимир Тушев - състезател по спортна гимнастика от клуб „Акро“.
5. Денис Димитров - състезател по лека атлетика от „Локомотив“.
6. Зорница Костова - баскетболистка и капитан на „Дунав 8806“.
7. Светлана Каменова - състезателка по бокс от клуб „Русе“.
8. Севда Асенова - състезателка по бокс от клуб „Русе“.
9. Стойка Петрова - състезателка по бокс от клуб „Русе“.
10. Тодор Събев - състезател от клуба по карате и джу-джицу „Динамо“.