Двама 17-годишни ученици в русенска гимназия задигнали четири коли в четири поредни нощи, за да се повозят, а после в съучастие с младеж на 18 години отмъкнали още един автомобил, а от друг откраднали портфейл с пари и документи. Групичката имала афинитет към стари аудита и фолксвагени, които изоставяла на различни места около Русе, след като горивото в резервоара свърши.
Серията от кражби започнала в нощта на 14 ноември, когато неправоспособните момчета успели да отключат ауди на ул.“Рига“ и да го подкарат. Докато униформените от Второ РПУ издирвали колата, сигнал за друго изчезнало ауди подал русенец от ул.“Едуард Винтер“. На 16 ноември през нощта от паркинг в кв.“Възраждане“ изчезнал фолксваген. Същата съдба сполетяла на следващата вечер собственик на друг автомобил от същата марка, паркиран пред бл.“Константин Миладинов“ на ул. „Стефан Стамболов“.
След издирване двамата подрастващи са заловени. В хода на разпитите станало ясно, че единият от тях в съучастие с 18-годишния П.В. на 25 ноември вечерта отмъкнал ауди от ул.“Цар Асен“. След като го изоставили до бл.“Румяна войвода“, момчетата отключили фолксваген на паркинга пред блока. Не успели обаче да запалят двигателя и за да не са с празни ръце, взели оставеното в купето портмоне със 150 евро, лична карта, книжка и дебитна карта.
Тримата младежи не са имали криминални прояви до момента, работата с тях продължава за разкриване на евентуални други кражби.