Минусовите температури, които се очакват тази вечер да достигнат -11 по Целзий, едва ли ще откажат ентусиастите да излязат на централния площад, за да посрещнат на открито 2015 година. Традицията датира от средата на 90-те години, когато Русе се присъедини към вече добилото популярност „всенародно“ събиране на хора на площадите в големите градове, за да гръмнат шампанското в огромната компания на непознати, с които  ги сближават веселието и радостното очакване. 
Час преди полунощ, точно в 23 ч, пред сградата на Общината ще започне празничният концерт с участието на  група D2. Популярните рокаджии, любимци както на най-младите, така и на по-зрелите русенци - Митко Кърнев, Деян Каменов, Александър Обретенов и Васил Вутев, обещават атрактивно шоу с много музикални изненади, подготвени специално за жителите на Малката Виена.
Минути преди да си отиде старата година, кметът Пламен Стоилов ще се обърне към жителите на града с поздравление. Настъпването на 2015-а ще бъде озарено от фойерверките на пищна заря, която в последните години също се е превърнала в една традиционна красива атракция, напълно подходяща за празник като Нова година. Излезлите на площада няма да пропуснат и новогодишното поздравление на президента Росен Плевнелиев, което ще прозвучи от видеостената на сградата на Общината.
А в първите мигове на 2015-а танцьори и певци от Фолклорен танцов театър „Найден Киров“ ще дадат тон за също традиционното Дунавско хоро, на което ще се уловят всички. Празничният концерт е заключителното събитие от Коледно-новогодишния фестивал „Русе 2014“, организиран от Община Русе.