Нелегален търговец на риба в Средна кула опитал да избяга от проверка на инспектор от Агенцията по рибарство и аквакултури, но контрольорът се оказал изненадващо упорит и настойчив.
Случаят е от май, когато в агенцията получили сигнал за нерегламентирана продажба на риба по време на размножителния период на рибите, когато уловът им е забранен. За проверка на сигнала тръгнал контрольор, който първо наблюдавал от колата си какво се случва. Видял, че пред супермаркет е спрял автомобил и двамата мъже вадят риби от багажника, които теглят на кантар и ги продават. Отишъл да изясни на място ситуацията, а мъжете обяснили, че рибата е уловена в района на Мечка.
Малко след това обаче единият от тях, явно осъзнал какво се случва, категорично отсякъл, че няма нищо общо и се качил в колата си. Направил опит да потегли, но инспекторът застанал пред автомобила. Това не разубедило нарушителя и той тръгнал, като качил на капака контрольора и го возил така около 30 метра. След като човекът успял да се задържи на предния капак, шофьорът натиснал рязко спирачки с идеята да се отърве от досадника, но контрольорът излязъл жилав и пак не паднал. Последвало отново рязко потегляне и също толкова рязко спиране. Контрольорът пак успял да остане на предния капак, което вбесило нарушителя. Той слязъл от шофьорското място, издърпал го с ръце от предницата на колата и духнал.
Служител на общинското охранително звено КООРС видял как инспекторът се държи за единия си крак и е видимо уплашен. Контрольорът имал синини по ръцете и не спирал да трепери. Бесният шофьор скоро бил открит от полицаи и набързо се сдобил с акт от 1500 лева за това, че възпрепятствал проверка. Срещу него било започнато и дело за хулиганство, което обаче по-късно било прекратено от прокуратурата заради липса на категорични доказателства.
Шофьорът стигна до съд, но не заради грозните му деяния, а за да обжалва наложения му акт. Магистратите обаче сметнаха, че той напълно заслужава глобата от 1500 лева за възпрепятстване на проверката и я потвърдиха. Актът може да се обжалва пред още една инстанция.