Близки, приятели и бойни другари почетоха паметта на офицерски кандидат Антон Петров, който загина при атентата в Кербала преди 11 години. Те запалиха по свещичка и положиха цветя, заедно с традиционната запалена цигара в памет на младия боец.
Панихидата бе особено тъжна за семейството на Антон Петров, тъй като само преди 12 дни си отиде баща му. Според близките Валентин Петров така и не успял да превъзмогне загубата на сина си. Майката на Антон Иванка Петрова сподели, че времето не може да излекува болката и че с всяка изминала година тя се усилва, защото осъзнаваш липсата и загубата. „Според мен виновни има, но според доклада, който в началото на годината беше разсекретен, виновни отново няма“, коментира с горчивина тя.
Младши сержант Антон Петров посмъртно бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Русе“, а всяка година в навечерието на годишнината от смъртта му майка му Иванка Петрова дава стипендия на ученик от гимназията по корабостроене, чийто възпитаник е Антон, като тази година това е Мирослав Димитров от 10 В клас.