Мирела Иванова стана втория в Русе и десети в България футболен рефер с международен сертификат. От 1 януари нейното име стои в листите на ФИФА и УЕФА като арбитър, който може да асистира на дамски мачове на най-високо ниво в чужбина. Правата й за България е да бъде тъч рефер на двубои от „А“ и „Б“ група.  
Първият русенец, който получи значката на ФИФА и УЕФА, бе Светлозар Маринов, отличен през 90-те години на миналия век.
Предложението за удостояването на 32-годишната Мирела с международно флагче бе направено в средата на 2013 година. Самата тя разбрала, че прави нова сериозна крачка в съдийската йерархия, когато влязла в сайта на УЕФА. Това станало на 3 януари.
„Много се радвам, че тази година започна по този прекрасен начин. Зад значката на ФИФА и УЕФА стои 10-годишен много упорит труд. Благодаря на хората, които ми помогнаха да стигна дотук. Знаете, че винаги има предубеждения към жените във футбола, но някои мои колежки в Англия вече получават наряди за мачове във Висшата лига и се справят отлично. Надявам, че с времето и опита ще ставам все по-добра съдийка „, заяви Мирела пред „Утро“.
На въпроса дали очаква, че може да бъде пратена на двубой от нашето елитно първенство, тя отговори, че на този етап това едва ли може да стане.
Основните мачове на Иванова през 2013 година бяха в шампионата на „В“ група. Тя обаче бе асистент и в някои възлови международни срещи, където работата й бе оценена със суперлативи.
Новият международен съдия от Русе работи още като учител по физическо възпитание в Гимназията по дървообработване и вътрешна архитектура.