С 600 грама хашиш и мини оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия е заловен роденият в италианския град Реджо Емилия Енцо Б. 38-годишният мъж бе хванат при специализирана акция на беленските полицаи на 29 септември в Новград с над 600 грама хашиш на стойност 5400 лева, който бил разпределен на различни дози и предназначен за разпространение. Освен това в къщата в селото бяха открити 4 растения коноп, които италианецът отглеждал. Стръковете марихуана тежали било един килограм и стрували над 5600 лева. 
Както „Утро“ писа, Енцо купил къщата в Новград преди около три години, но рядко оставал там, а съседи го виждали предимно с жена му и детето им.
Заради разкриването на нелегалната му дейност италианецът бе задържан в ареста. Малко преди коледните празници той се изправи пред съда, където призна изцяло всички обвинения, макар първоначално да твърдеше, че не е дилър, а гледа тревата за лична употреба, тъй като е наркозависим. Италианецът предпочете да се договори с прокуратурата за наказанието си и получи общо 3 години условно с 5 години изпитателен срок и 5000 лева глоба. Всички открити в мъжа и дома му наркотици ще бъдат конфискувани. Отнета ще бъде и електронната везна на италианеца, на която имало следи, че е теглил прясно набраната марихуана, както и около 420 грама семена от коноп. Присъдата е окончателна.