Старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов работи вече по селекцията на нови футболисти. Според наставника засега става дума за привличането на ляв външен полузащитник и на опорен халф.
„Единият човек е сигурен на 100 процента. Ще продължим да преговаряме с другото момче“, заяви Великов.
На въпроса дали ще има хора, които ще си тръгнат, той отговори, че отборът може би ще бъде напуснат само от един състезател. Той обаче не пожела да назове неговото име.
„Утро“ го попита каква е ситуацията с Мирослав Будинов, който пропусна контролата срещу ЦСКА на 16 декември. Великов повтори, че Будинов не e играл заради семейни проблеми и че може би неявяването му на Градския стадион е дало повод за неоснователни подозрения за раздяла с него. 
„Тези слухове стигнаха и до мене. Искам да успокоя феновете. Миро остава твърдо част от тима на „Дунав“. Няма какво да кажа повече по тази тема“, заяви старши треньорът.
Дунавци ще се съберат за първа тренировка на 19 януари. Подготовката ще стартира най-вероятно на терена с изкуствено покритие в „Здравец“.
Отборът ще изиграе няколко контролни мача до началото на пролетния полусезон във „В“ група. Проверките ще са главно срещу тимове от „А“ и „Б“ група.
Първият двубой на 30 януари ще е срещу младежите на „Лудогорец“. За 4 януари е предвиден спаринг с „Добруджа“, като ще се уточнява допълнително дали мачът ще е в Русе или Добрич. На 11 февруари е предвидено гостуване на „Черно море“ във Варна, а на 18 февруари - на „Спартак“ в Плевен. Заложени са и проверки срещу „Академик“ /Свищов/, „Локомотив“ /Горна Оряховица/, „Етър“ /Велико Търново/ и ФК „Бургас“, като датите за тези мачове ще се съгласуват след Нова година.