13 392 лева са събрани в основно училище „Иван Вазов“ за лечението на 9-годишния Дамян Георгиев, който в момента се намира в клиника в Истанбул. Децата от училището на русенчето, което бе сполетяно от сериозно заболяване, както и техните родители, са изключително активни и съпричастни към кампанията „Да помогнем на Дамян“. Те първи откликнаха на призива да се помогне на третокласника, на който бе направена сложна операция в софийска болница, а след това детето отпътува за Турция, където лечението продължава.
В ОУ „Иван Вазов“ от 1 ноември до последния учебен ден преди празниците през декември бяха проведени различни благотворителни инициативи. А само за ден съучениците на Дамян от трети „Г“ клас с помощта на родителите си събраха 1700 лева. Към кампанията се присъединиха много други русенски училища и институти.
В момента детето е подложено на специализирани лъче- и химиотерапевтични процедури и е под наблюдение на медицинските специалисти в клиниката „Аджъбадем“, след като там проф.Мемет Йозек направи втора операция след тази на софийските специалисти за премахване на мозъчен тумор.
Кампанията за набиране на средства в помощ на лечението на 9-годишния Дамян Георгиев продължава. Желаещите да помогнат могат да го направят на следната сметка: Искра Георгиева - BG 47 BUIN 700 710 051 93 413 АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ.