Надеждата ни е през 2016 година да започне изграждането на магистралата Русе-Бяла, след като в бюджета за 2015 година се отпуснаха 4 милиона лева за проектиране и отчуждаване на пътя. Надяваме се проектирането да е готово за 8-9 месеца, но проблемът ще е с отчуждаването, заяви на последната за 2014 година пресконференция депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Колегата му Свилен Иванов допълни, че заради подобни казуси, при които отчуждаването продължава с години, се предвижда промяна в Закона за държавната собственост. Така работата няма да бъде спирана от обжалванията на цените на имотите, а ще върви успоредно със съдебните спорове и накрая ще се изпълняват решенията на магистратите. Иванов допълни и, че с голям интерес очаква да чуе в края на март новата методика за изчисляване на такса смет.
За пореден път Нунев засегна темата за престъпността и зачестилите обири по домовете. Депутатът дори сподели, че окрадени граждани го търсели за съдействие. На въпрос дали се предвижда смяна на директора на русенската полиция Георги Великов, Нунев заяви: „Нищо не предвиждаме. Предвиждаме да променим закона за МВР. Като ме питате дали ще сменим директора на полицията, все едно ме питате дали ще сменим главния секретар на МВР“.
Като приоритет за 2015 година третият русенски народен представител от ГЕРБ Светлана Ангелова посочи работата по приемане на Закона за доброволчеството, като посочи, че тази безвъзмездна дейност трябва да бъде правно регламентирана и организирана. Предложения за бъдещия закон се събират до 15 януари.
В началото на следващата година предстои работна група да прецизира текстовете около казуса с пенсионните фондове. Намеренията са срокът за избор на започващите работа през 2015 година къде да трупат пари за втора пенсия - в НОИ или в частен фонд, да бъде удължен и да не е само 1 година, както и да се търсят начини веднъж човек прехвърлил се в НОИ да може обратно да се върне при частните фондове, коментира още Ангелова.
Нунев направи кратка равносметка на изтеклата година и определи посоката за работа на депутатите - Русе да стане по-привлекателен град. Той отчете многото помощ и съдействие, които русенската структура на ГЕРБ е подарила на болни и талантливи деца. Освен това посочи, че Бойко Борисов е задал нов политически тон и заяви, че в парламента трябва да има дух на смирение, а почтеността и уважението да станат основна мисия.