Баскетболистите на „Дунав“ завършиха втори в есенната кампания на „А“ група. В края на сезона „Утро“ разговаря със старши треньора на отбора Николай Господинов.

- Каква е вашата оценка за представянето на тима?
- Лично аз не съм доволен. Особено натежа тази неочаквано голяма загуба в последния кръг срещу „Академик“ в Пловдив. Ако преживях някак първия неуспех във втория кръг срещу „Видабаскет“ във Видин, когато на практика бяхме съвсем нов отбор и имахме някакви извинения, този пловдивски мач ми донесе огромно разочарование. Най-лошото е, че играхме без характер и не излязохме като мъже на война. Иначе статистиката е ясна - записахме 7 победи и 2 загуби. Генерално погледнато, резултатът не е чак толкова лош за новосформиран тим. В този смисъл не мога да бъда чак толкова недоволен, но имам много забележки, а и ни предстои огромна работа.
- Кой от баскетболистите напредна най-много?
- Безспорно това е Евгени Хаджирусев. Той не блести с някаква кой знае каква физика, но е много интелигентен, грамотен и трудолюбив.
- Какво ще кажете за местния любимец Николай Николов?
- Ники притежава невероятни качества! Той е много атлетичен и талантлив, но е твърде и необяснимо различен в мачовете си в Русе и навън. На домашен терен играе много добре. Когато сме гости, все губи. Може би е малко лабилен и трябва да работи върху психиката си. Класата е в постоянството. Стане ли по-постоянен, ще е неоценим. Аз вярвам в него.
- Планирате ли привличането на нов състезател?
- Вашата медия научава първа, че при нас от няколко дни тренира най-добрият играч на „Академик“ /Пд/ Васил Михайлов. Васко е младежки национал. Играе на позицията тежко крило. През миналата година участва на европейското първенство за младежи. Преди това учи 3 години в САЩ. Много интересен баскетболист!
- А ще се разделите ли с някого?
- С капитана Адреан Атанасов. И то по негова изненадваща молба. След мача с „Академик“ /Пловдив/ ми каза, че иска да спре с баскетбола. Изтъкна лични причини. Попитах го дали не можем да помогнем с нещо, но той беше категоричен. Разговарях по-късно с Краси Трифонов и други членове на Управителния съвет, които застанаха на позицията, че щом Атанасов иска да върви по друг път, няма защо да го спираме. Както се казва, насила нищо не става.
- Каква се очертава да е програмата по празниците?
- Ще тренираме на 27, 28, 29 декември. На 2 януари отново ще сме в залата, защото на 11-и ни чака мач с „Чавдар“ /Троян/. 
- Вие се завърнахте в Русе след работа с „Левски“. Какво е вашето мнение за финансовите катаклизми в този клуб?
- Положението там наистина е много тежко. Сигурен съм, че Тити Папазов прави всичко, за да спаси „Левски“. Всичко ще се разбере до два-три дни. Какво мисля? Ако мъжкият тим напусне първенството, София ще остане без отбор в Националната лига! Няма ги ЦСКА, „Академик“, „Локомотив“, „Славия“... Ако пък и жените преустановят участието си, Лигата ще остане със само 5 отбора. Това ще е срам за българския баскетбол! Нуждата „Левски“ да го има е очевидна. Все пак говорим за голяма марка в българския спорт.