Ангелчета с бели крилца, звездички със златисти коронки и коледари с ямурлуци и дървени геги гостуваха вчера на русенския митрополит Наум. Това бяха деца от четири детски градини - „Червената шапчица“, „Чучулига“, „Пинокио“ и „Детелина“, които поздравиха владиката и свещениците с настъпващите рождественски празници. Малките момчета с калпаци и ямурлуци наричаха за здраве и берекет, а момиченцата изпълниха красиви обредни танци.
Митрополит Наум благослови децата и техните учители и родители и пожела на всички да посрещнат щастливо Рождество Христово и настъпването на новата 2015 година. Всяко дете получи подаръци - молитвеник за деца и родители, бонбони и шоколади, празничен брой на вестник „Християнче“ и малка икона на Богородица и младенеца с коледен благослов от владиката. По-късно в митрополията гостуваха и ученици от русенските училища „Иван Вазов“, „Йордан Йовков“ и „Васил Априлов“, където се изучава религия.
Вчера преди обед архиереят посети 40 болни деца в детското отделение в русенската болница, за да ги поздрави и благослови. Той бе посрещнат сърдечно от директора на МБАЛ д-р Владин Петров и завеждащата детското отделение д-р Ева Цонкова.