41-годишен силистренец, управлявал „Фолксваген Пасат“ с немска регистрация, почина в реанимобил на Спешна помощ на път за болницата след жесток челен удар в ТИР. В Хирургическия блок без опасност за живота е настанен пътникът от предната седалка на автомобила. Другият пътник - русенецът Георги, който пътувал на задната седалка, е останал невредим в мелето.
Катастрофата стана вчера в 10 часа в района на Мидата край разклона за Тръстеник по пътя Русе-Бяла. Пасатът пътувал към Русе, когато изненадващо минал в насрещната лента и се блъснал със скорост в камион „Скания“ със софийска регистрация. По думите на водача на тира, като видял идващата срещу него кола, той направил опит да се изтегли максимално вдясно, но не успял да избегне удара.    
Румънски фолксваген, който се движил след камиона, се блъснал в задната му част и се спрял в нивата, но водачът и жената до него са без наранявания.
В 10.08 часа шофьорът на камиона подал сигнал на тел.112. На място пристигнали два екипа на Спешна помощ, на полицията и пожарната. Наложило се колата да се реже, за да бъдат извадени затиснатите в нея трима мъжe. Шофьорът на пасата бил ранен най-тежко, изгубил много кръв и починал на път за болницата. 40-годишен мъж е настанен със сътресение на мозъка в Хирургическия блок. Състоянието му е сравнително добро.
„Идваме си за празниците от германския град Хайделберг, където работим, но минахме през Дунав мост 2, за да оставим в Лом другия колега, който пътуваше с нас. В Плевен зад волана седна приятелят ми от Силистра, но явно и тримата сме заспали от дългия път, защото се събудихме от удара“, разказа вчера русенецът Георги.   
В петък в 19.50 часа пък на разклона за Пиргово се е преобърнал „Форд Мондео“ с търновска регистрация. 36-годишният шофьор е откаран в болницата в кома и травма на белия дроб. Спътничката му на 29 години е със сътресение на мозъка и фрактура на шиен прешлен.
Статистиката сочи, че от началото на годината на пътя Русе-Бяла, който вече наричат „Гробището на България“, са станали общо 165 катастрофи, или по една на всеки два дни, загиналите са четирима и 39 са ранени.