Над 30 000 прегледа, 465 малки операции, 400 гастроентерологични прегледа, 1122 спермограми, 133 вътрешно-маточни инсеминации, от които 10 с положителен резултат и 35 ин витро оплождания, от които 11 успешни. Това са цифрите за трите години работа на Медицински център за репродуктивно здраве „Д-р Щерев“ в Русе. Зад статистиката обаче стоят хора, получили помощ и надежда за най-важното - деца, които да отглеждат с любов и осмислят живота им.
Развиваме се успешно стъпка по стъпка от декември 2011 година, каза управителят на здравното заведение д-р Александър Кунев. Първата задача пред него и екипа - д-р Теодора Константинова, д-р Красимир Първанов, д-р Светлозар Фучиджиев, биологът Ралица Петкова, е центърът да се наложи като лечебно заведение за извънболнична дейност.
Три години по-късно медицинският център е утвърдено и авторитетно лечебно заведение, има разрешение от здравното министерство за извършване на асистирана репродукция и е място за практическо обучение на студентки от катедра „Здравни грижи“ на Русенския университет.
„Вярваме, че така както стъпка по стъпка методично извървяхме първите три години от създаването на центъра, отново стъпка по стъпка и ръка за ръка с пациентите ще помогнем за създаването на една дългоочаквана радост - техните деца и нашите най-красиви цветя“, каза д-р Александър Кунев.