Насред зима, когато всичко е обкичено с познатите символи на традиционните снежинки, заскрежени клонки и усещането за мраз, едно от любимите заведения на русенци на главната улица - „Пикадили“, внася пролетен полъх в замръзналото настроение. Точно за 96 часа - от понеделник в 16 ч до петък в 16 ч - интериорите бяха кардинално променени и от вчера следобед посетителите са изправени пред предизвикателството да се потопят в истинска пролетна атмосфера. „За еволюцията на човека са били нужни 22 милиона години, а за еволюцията на „Пикадили“ са нужни само 96 часа!“ - този амбициозен слоган беше изпълнен с реално съдържание. Така че именно в навечерието на коледните и новогодишните празници русенци отново получават един своеобразен подарък от собствениците - възможността да посрещнат заедно с края на отиващата си година и едно пролетно начало в аванс.
Нова концепция, нова визия, ново меню! Това са „трите кита“ на собствениците на заведението, чиято идея за колоритна атмосфера и атрактивни предложения вече е факт. Ярки цветни петна освежават основната линия на чистата белота, която цари в заведението, като оранжевото, зеленото и червеното внасят непотворими оптимистични нюанси. Специален акцент са стените и преградните колони, които са „изградени“ от оригинални италиански модули, пълни с цветя, които създават илюзията за истинска дъхава пролет посред зима. Това е иновативна технология, която за първи път се използва в България, обясняват собствениците. Но понеже все пак е зима, съвсем скоро ще бъде готова и зимната градина - пространството пред заведението ще има специално газово отопление, за да могат тези, които още не са се разделили с цигарите, също да се чувстват комфортно. Впрочем, също в компанията на зеленина - дръвчета с китни кълбести корони.  
Другата важна новост, която със сигурност ще зарадва най-малките посетители на „Пикадили“, е съвършено новият детски кът, оборудван с пързалка, меки играчки тип „барбарони“, плюшени кукли и животинки, специални дъски за рисуване и писане. 
И, разбира се, най-важно си остава менюто - също обновено. Нещо повече - напълно в духа на актуалните европейски изисквания, към всеки от артикулите е посочено съдържанието на алергени. Сладкарският цех подготвя около 15 чисто нови предложения с нови вкусове, непознати досега на българския пазар. Само тортите, които русенци ще опитат за първи път, са пет-шест - сред тях „Рафаело“ и „Тофифи“. От салатите се очаква, че салатеният микс с козе сирене и смокини ще се превърне в истински хит. А богата палитра от вкусни изкушения със сигурност ще приковат интереса като бразилски такос, разнообразни рецепти с паста, ризото с ароматни гъби, кюфтенца с киноа и чудеса от рода на микс от пилешко, свинско и особено популярния сред ценителите напоследък черен ориз. Всичко това адептите на здравословния начин на живот могат да допълнят с избран от менюто здравословен фреш. А останалите, за които удоволствието е пръв приоритет, могат да направят своя избор от богатата листа с предложения на „Пикадили“.