Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще играят днес домакински мач срещу „Монтана“ /18 часа/. Както първи писа „Утро“, двубоят ще се състои пред публика, след като федерацията отложи на второ разглеждане предишното си решение за празни трибуни и глоба от 1200 лева.
Дунавки и монтанки се срещнаха вече веднъж в тазгодишната кампания на Националната лига. На 15 ноември русенки записаха победа в монтанската зала „Младост“ с 83:80.
Предишният кръг бе твърде различен за двата отбора. „Дунав 8806“ разгроми „Левски“ в София с 91:65, а „Монтана“ отстъпи сензационно вкъщи срещу „Рилски спортист“ със 79:84. Много силният уж отбор от Северозападна България даде фира, защото игра без чужденките си Кортни Дювър и Юдит Кайдачи. По информация на „Утро“ американката и унгарката са контузени.
Ето още един потресаващ пример колко „силни“ са българските тимове, когато трябва да се мъчат без по-класните си състезателки от чужбина. Изводът е, че повечето българки - това важи за абсолютно всички отбори - тъпчат с години на едно и също място. Справка, добре познатата ни родна звезда на „Монтана“ Даниела Петева вкара срещу „Рилски“ едва 3 пъти при 12-те си опита за изстрели от тройката!
Залогът в мача днес ще е стъпка и утвърждаване на... третото място във временното класиране! Тимът на „Хасково“ сбърка дотук само веднъж и едва ли ще бъде догонен на върха до края на редовния сезон. „Нефтохимик“ със сигурност ще запише победа в домакинския си двубой срещу „Левски“ и ще се окопае на втора позиция.
Третият мач от програмата днес е „Рилски спортист“ - „Хасково“.
Междувременно стана ясно, че последната среща на „Дунав 8806“ през тази година на 29 декември в Самоков ще бъде изтеглена за 15 часа.