ГЕРБ отлага предложените спорни промени за пенсионните осигуровки, които не получават одобрението на коалиционния партньор Реформаторски блок, както и на подкрепящите правителството Патриотичен фронт и АБВ, съобщи "Дневник".

Това решение е било съобщено от шефа на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов тази сутрин в 8:30 ч., когато се е провеждал председателски съвет.

Докато са обсъждали приемането на стратегията за съдебната реформа, Цветанов заявил, че се отлагат до март всички текстове, с които с прехвърлянето на пенсионни осигуровки в Националния осигурителен институт (НОИ). Те трябваше да бъдат гласувани днес или утре на второ четене в пленарна зала.

Малко по-късно към срещата се присъединил и финансовият министър Владислав Горанов, който се счита за инициатор на промените. Той се е разгневил и заявил, че отива да води телефонен разговор с премиера Бойко Борисов, съобщава още "Дневник", позовавайки се на присъствали на председателския съвет. Цветанов заявил, че "и да говори, и да не говори, вече е взето решението".

На срещатата, освен председателите на парламентарните грури, са присъствали и вицепремиерът Меглена Кунева и министърът на правосъдието Христо Иванов.