В навечерието на коледа „Мол Русе“ ще подари на своите посетители традиционно богата празнична програма. На 19 декември от 17.00 часа на сцената на последния етаж балетна формация „Фрийдъм“ и Група за театър „Камила“ заедно ще поведат всички малчугани на приключение с танцов спектакъл „Зимна приказка“ и интерактивна анимация с много весели игри, изскочили направо от любимото „Замръзнало кралство“ със Свен и Олаф на живо. Един час по-късно на сцената ще се качат Дядо Коледа и Снежанка и срещу песничка или стихче всяко дете ще получи подарък от белобрадия старец. И в следващите дни до 23 декември между 18.00 и 20.00 часа любимците на малки и големи ще изслушват коледните желания и ще се снимат с всяко дете.
В дните преди най-светлия християнски празник „Мол Русе“ разпръсква доброта и милосърдие под формата на благотворителни базари и работилници съвместно с „Интеракт клуб Русе“, „Младежка банка“, Каритас, Българо-румънски трансграничен институт по медиация.
В два поредни дни - 20 и 21 декември, на партера на търговския център ще има интригуваща презентация под наслов „Зелено сирене от Черни Вит“ - дегустация на традиционни български сирена, произведени от Цветан Димитров.
Последният етаж на търговския център ще бъде огласен от ангелските гласове на Младежко хорово студио „Свети Георги Победоносец“. Концертът е с начало 12.00 часа на 21 декември. В 17.00 часа същия ден на сцената на последния етаж ще започне интерактивното кулинарно шоу „Новите рецепти на традицията“ с Клуба на професионалните готвачи в Русе, победителя от първото кулинарно състезание за любители „На върха на ножа“ Илия Деведжиев и млади кулинари от гимназията по туризъм. Децата ще имат възможност да омесят тесто за джинджифилови бисквити, а родителите - да получат оригинални идеи от професионалистите за съвременно меню за Бъдни вечер.
В последните часове преди Бъдни вечер на 23 декември от 17.00 часа ще започнат Коледни концерти на балет „Импулс“ и Вокална студия при Общински младежки дом Русе.