Капитанът на националния отбор Ивелин Попов иска да напусне руското първенство и да заиграе в някой от големите европейски шампионати. Това става ясно от изказване на генералния директор на “Кубан” Евгений Муравьов пред в. “Спорт-експрес”.

“Ако говорим за ролята на Попов, то той е определящ футболист за нашата схема. Без него ще трябва да я променяме. В момента нямаме с кого да заменим Ивелин, но е известно и че няма непродаваеми играчи. Всъщност при трансфер всичко се решава между двата клуба. Никой не мисли за футболиста, а това е жалко. Попов вече не иска ново работно място в Русия, а вижда своето бъдеще в Европа.

Затова ние ще се съгласим да го продадем, ако получим оферта от интересни клубове от Англия или Германия. Засега обаче той, а респективно и ние имаме предложения само от отбори, които са извън десетката във Висшата лига и такива, които се борят да влязат в топ 10 на Бундеслигата. Какъв е смисълът тогава да напуска “Кубан”, където имаме сериозен проект”, казва шефът на Ивелин пред авторитетното издание.