По година и половина в затвора ще лежат братята Н.Н. и Ц.Н. заради 20-минутния фатален побой, който са нанесли на 20-годишния Божидар З. Това реши на втора инстанция Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ като преквалифицира нанесените удари в по-леко наказание и намали първоначалната им присъда от по 2 години и 3 месеца затвор. Решението може да се обжалва пред Върховния касационен съд.
37-годишният багерист и три години по-малкият му брат, който работел като шофьор, живеели във Ветово. В края на 2010 година жената на 34-годишния Ц.Н. започнала да се оплаква, че вижда силуети през нощта и сякаш някой я наблюдава. Братята се притеснили, тъй като често работели нощни смени и оставяли малките деца и жените сами. Затова започнали да дават нощни дежурства и скоро пипнали 20-годишния Божидар да се навърта край къщата и да наднича през прозорците. Двамата мъже повикали полиция, а до пристигането на патрулката хвърлили здрав бой на натрапника със сопи и дървени летви по цялото тяло.
Когато полицаите пристигнали, младежът бил адекватен и признал, че се навъртал и гледал жените през прозореца. Прегледът на фелдшера във Ветово не установил сериозни поражения, а битият Божидар отказал лекарска помощ и накуцвайки тръгнал към дома си. На сутринта баща му го открил в много тежко състояние и повикал помощ на тел.112, но младежът не успял да дочака медиците.