Областна администрация отново се бори за приза „Най-прозрачна администрация“, след като през 2012 година взе статуетката.
В тази връзка областният управител Венцислав Калчев и Областният обществен съвет инициират допитване за качеството на публичните услуги в региона. На сайта на областта в раздел „Анкети“ е публикуван формуляр, в който гражданите могат да споделят впечатленията си от работата на различни обществени институции. Анкетата ще оцени дали работното време е удобно за потребителите на услугите, има ли система за управление на опашките, при какви условия се чака ред и има ли достъп за хора с увреждания. Русенци освен че могат да споделят впечатленията си от обслужването, могат да ги илюстрират и със снимки. За тези, които не ползват интернет, формулярът е на разположение във фронтофиса на областна администрация.
Анкетите ще се приемат до 15 март 2014 година на гишето или на имейл [email protected], а след този срок ще бъде направен обобщен доклад. Данните ще бъдат качени на сайта на областта и ще бъдат изпратени на общинските администрации и териториалните държавни звена, за да се вземат мерки за подобряване на обслужването.