За 2 месеца, след 39 ходения до различни банкомати, Анастасия Цанева* успяла да източи 8650 лева от дебитната карта на бъдещия си свекър. И до днес бременната жена не е върнала нито стотинка от парите и е фигура, която разделя семейството на любимия й. Мъжът до нея, Тихомир, пък е между чука и наковалнята - въпреки че приятелката му източила спестяванията на баща му Йордан Хинчев докато живеят под един покрив, той решил да има дете от нея и излезли заедно на квартира.
Анастасия призна изцяло вината си и с това си осигури бонус - намалена с 1/3 присъда. Тя ще трябва да изтърпи 2 години условно с 4 години изпитателен срок и да плати 100 лева глоба. Освен това ще трябва да върне източените 8650 лева с лихвите на бащата на любимия си, както и да покрие над 1200 лева разноски по делото. Присъдата може да се обжалва.
Останалият без спестявания мъж разбрал, че парите му ги няма, след като на 2 юни отишъл да изтегли пари и станало ясно, че някой го е изпреварил. След като осъзнал и преглътнал горчивата истина, човекът се обърнал към правозащитната система. 
Подсъдимата живеела на семейни начала с избраника си в къщата на баща му. Така разбрала къде стои дебитната карта със спестяванията на бъдещия й свекър, както и къде е записан ПИН кодът. След това започнала да взема картата и периодично да бърка в меда. Кога точно е теглила чуждите пари станало ясно от поисканата от Йордан разпечатка на тегленията.
Заради направените самопризнания прокуратурата и поиска наказание за Цанева под предвидения в закона минимум - 1 година условно с 3 години изпитатален срок.
Не толкова благосклонен бе адвокатът на конситуирания като частен обвинител и граждански ищец Хинчев. Според него младата жена признава за стореното, защото няма къде да отиде. Нещо повече - според семейството забременяването й имало пряка връзка с делото и било опит да се смекчи отговорността й.
„След като е живяла на гърба и под покрива на Хинчеви, които плащали сметки за храна, ток и вода, накрая им се отблагодарила, като ги обрала“, заяви по адрес на подсъдимата представителят на частното обвинение.
Историята всъщност се развива между 8 април и 1 юни тази година. Анастасия има две деца от предишен брак, които е поверила на майка си, а самата тя живее отделно на квартира с новия си мъж. Малко след като престъплението лъснало, те си направили бебе и тя вече е бременна в петия месец.
* Имената на всички участници в тази история са сменени по етични съображения