Следващата година трябва да започне разширяването на пътя Русе-Бяла и в рамките на две години трилентовият път да стане факт. Това каза на пресконференция вчера депутатът от Патриотичния фронт и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов и допълни, че това е целта, която русенските народни представители трябва да си поставят и да лобират за нея. Път от този тип би могъл да започне да се прави следващата година, защото това ще бъде от средствата за текущо поддържане от бюджета на агенция „Пътна инфраструктура“, коментира Веселинов.
Той информира, че е получил уверение от Министерството на транспорта, че до ниво идеен проект за пътния участък ще осигурят пари през следващата година. На заседание на парламентарната комисия по транспорт миналата седмица Веселинов е заявил, че е несправедливо 370 млн.лв. да са насочени за един участък в Северна България за целия следващ програмен период и близо 2 млрд. за териториите под Балкана. Министърът на транспорта Ивайло Московски също е отчел, че има сериозно ощетяване на Северна България и е поел ангажимент да лобира другите финансови инструменти да бъдат насочвани основно към тази част на страната. Тази седмица най-вероятно русенските депутати ще се срещнат с министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, за да обсъдят отново пътния участък.
Веселинов коментира и основния знаков законопроект на Патриотичния фронт, по който той е работил - за възможностите за данъчно облекчение на семействата с деца. За нас като група абсолютният минимум, който трябва да се приспада от доходите на едно семейство с едно дете, е 2400 лева, за 2 деца - 4800 лв. и за три и повече - 6000 лв. Предвиждаме тази възможност на първо време да се ползва единствено от семействата, които не получават детски помощи. Ще настояваме през 2016 г. те да почувстват тези пари с данъчната си декларация, каза депутатът. Той се е включил и в разработката на два други законопроекта, свързани със закона за здравето и закона за съсловните организации на медицински специалисти.