Президентът на федерацията по борба Валентин Йорданов ще връчи статуетки „Спортен Олимп“ за треньор и отбор на годината.
Номинации Треньор на годината:
- Георги Божков, баскетбол, „Дунав 8806“ - старши треньор на женския отбор, спечелил баскетболната титла на страната.
- Елеонора Гурбанова, лека атлетика, клуб „Локомотив“, номинацията е представена от УС на клуба: „Елеонора Гурбанова е след най-младите лекоатлетически треньори у нас. При нея се подготвят куп млади сприньори с куп медали от национални и международни състезания. Нейна състезателка е младата надежда в спринтовите дисциплини Радостина Стоянова“.
- Константин Миланов, лека атлетика, номинацията е представена от УС на клуба: „Миланов е сред най-успешните лекоатлетически треньори у нас. Той е откривателят и наставник на атлет номер 1 на България през 2008 година Ивет Лалова. От началото на 2014 година при него се подготвя спринтьорът на „Локомотив“ /Русе/ Денис Димитров“.
- Павел Сяров, бокс, клуб „Русе“, селекционер на националния отбор за жени, номинацията е представена от УС на клуба. Павел Сяров е наставник на Стойка Петрова, Светлана Каменова, Севда Асенова и Петър Йорданов /виж техните резултати!/. Неговият клубен женски тим е носител на купа „България“ /за 5-пореден път/ и държавен шампион /също за 5-и път/.
-----------------------------------
Номинации за Отбор на годината
- Баскетболните шампионки от „Дунав 8806“.