Ръководството на баскетболен клуб „Хасково“ пусна пространна декларация след изненадващата първа загуба на отбора в домакинския двубой срещу „Нефтохимик“ - 63:65 /8:24, 20:17, 16:11, 15:11/. На мушка в случая бяха взети съдиите Мирослав Томов, Иван Николов и Севделин Манчев, които били помогнали за успеха на бургазлийки. Освен това хасковлии отричат, че трийсетина техни фена нахлули на терена след края на мача в опита си да понашамарят арбитрите.
Ето някои култови реплики от декларацията /цитатите са дословни/: „Неточните им отсъждания /на съдиите/ започнаха от първата минута на срещата, в резултат на което се изля кофа кръв от носа на Анита Тейлане без да бъде санкционирана нито една състезателка от противниковия отбор. Ще предложим видео запис, за да се види къде е лакътът на противниковата състезателка. И дали, ако лакътът й е над нивото на раменете, това не е лично нарушение?!“; „Съдията Минчев внесе огромно напрежение сред публиката с това, че бил наплют, нещо, което не отговаря на истината, тъй като проведохме преди мача специални разговори с феновете за нормално поведение“.
Ръководството на „Хасково“ се солидаризира с „Дунав 8806“ и „Монтана“, които бяха наказани от Лигата с парична глоба и мачове без публика. Според южняците съдиите помогнали по един и същи начин на „Нефтохимик“ в двубоите на този отбор в Русе и Хасково.
В другия мач от кръга „Монтана“ без американката Кортни Дювър /къде ли изчезна тази звезда!?/ загуби сензационно у дома срещу „Рилски спортист“ със 79:84.