Седем денонощия в ареста е наказанието на 41-годишната М.А. за това, че се държала изключително цинично с персонал на заведение. Нещо повече - когато се изправила пред съда, тонът на боркинята за свободно пушене ни най-малко не бил по-умерен. Напротив - грубостта и непочтителността й се трансформирала и към съдията.
Грозната сцена се разиграла в петък около 11 часа в „Дружба“ 1. 41-годишната русенка, която била известна с любовта си към алкохола, прекрачила прага на заведението заедно с 34-годишния си приятел Б.Н. Още с влизането си в кръчмата тя демонстративно си пушела цигарата, като въобще не се съобразила с изричната забрана. Служители в заведението веднага й направили забележка, като й обяснили, че при тях приетите правила се спазват и клиентите им не пушат в заведението, а излизат навън. Това обаче разлютило страстната пушачка и тя още по-демонстративно си хвърлила цигарата на пода на кръчмата. Последвал дъжд от обиди, псувни и нецензурни реплики към персонала на заведението, в които се включил и нейният придружител. За да се потуши напечената ситуация, на място били извикани полицейски служители от Първо районно, които набързо написали актове за дребно хулиганство на двамата нарушители.
Досегът на любителката на чашката със съда далеч не я стреснал и тя докрай отстоявала своята теза и независимост дори пред магистратите. Затова съдът сметна, че на жената й е нужно време за внимателно преосмисляне на поведението и я прати за 7 денонощия в ареста. Наказанието е впечатляващо, защото рядко се дава за дребно хулиганство, а кога последно е било определяно на жена, никой не помни със сигурност. 34-годишният приятел на амазонката явно се държал далеч по-смирено и прилично и отнесе само 300 лева глоба. Решенията на Районния съд могат да се обжалват.