Бивш и настоящ партньор в живота на съвременна Жулиета си уредили среща, за да се разберат по мъжки заради злепоставяне на любимата им. Ръкопашният спор започнал със словесни престрелки във Фейсбук, след което обаче продължил с дело в съда.
Ю.И. и В.Е. живеели на семейни начала, а от съжителството между тях се родило дете. През 2013 година се разделили, а известно време след това дамата се залюбила с Д.Д. За връзката им научил бившият партньор на жената. Точно той, докато се ровел из Фейсбук, попаднал на коментар със сексуален привкус, който новият любим на жената публикувал за тяхна обща позната. Това искрено подразнило бившият любим, тъй като приел закачката към чужда жена като злепоставяне на майката на детето му и не сдържал яростта си. Написал му съобщение, в което го нарича женчо и му се заканва, че „ще види какво ще стане, като го барне някъде“.
Двамата започнали диалог и се уговорили да се срещнат и да се разберат очи в очи. На следващия ден мъжът не издържал и отново написал съобщения на новия приятел на бившата си любима, че „ще го барне някъде сам и ще го види какъв мъж е“. Последвал телефонен разговор между двамата, съпроводен от закани и малко по-късно двамата се срещнали в района на Кооперативния пазар. Още щом новият принц в живота на дамата слязъл от колата си, бившият се засилил към него и започнал да блъска юмрук след юмрук в лицето му. От тежките удари нападнатият паднал на земята, след което отнесъл няколко удара с крак в тялото и главата. След като раздал правосъдие, бившият се качил на колата си и отпрашил. Малко след това набитият нов любовник бил прегледан в Спешното и освидетелстван от съдебен лекар. Оказал се с много рани, кръвонасядания, отоци и охлузвания. Заради побоя мъжът поиска по съдебен ред нападателят да бъде наказан, както и да му плати 2000 лева обезщетение за причинените болки.
Бившият докрай оспори да е нападал и бил новия мъж в живота на майката на детето му. Състав на Русенския районен съд обаче сметна, че той е виновен за нанесените удари и го глоби с 1500 лева. Той ще трябва да плати още 1500 лева обезщетение на набития мъж. Присъдата може да се обжалва.