Вече четвърти месец Халите са затворени, а вътре не се извършва никакъв ремонт, въпреки че по първоначална информация дружеството, спечелило търга - „ЦБА“ АД Варна, се задължава да въведе магазина в експлоатация в 6-месечен срок след подписване на договора, което се случи на 25 септември. Твърде съмнително изглежда това да се случи до края на март, предвид предстоящите ледени зимни месеци в Русе.
В същото време една част от търговския обект - пицария „Карузо“, не е спирала да работи нито ден, което пък поражда въпроса на кого плаща наем. По принцип в договорите за отдаване под наем се вписва клауза за забрана на преотдаването.
Според общинския директор „Икономика и управление на собствеността“ Нели Миткова „ЦБА“ АД Варна ще въведе Халите в експлоатация до края на април, а до края на март търговското дружество ще започне да плаща и наем.
Поддържаме постоянно контакт с фирмата и проследяваме сроковете, каза Миткова и допълни, че „ЦБА“ нямат сметка да бавят ремонта. Това е лицето на града и е важно обектът да бъде завършен в срок, категорична беше общинската шефка. Тя обаче уточни, че ремонтът е много тежък, защото имотът ще бъде подновен изцяло отвътре, ще се ремонтират и избените помещения, а ЦБА ще инвестира около 850 хил. лева.
Ремонтът върви по план, лаконична беше Даниела Средкова от маркетинговия отдел на „ЦБА“ АД. На въпроса как така върви по план, след като не е започнал, тя отговори, че вероятно в момента се правят планограмите.
И Миткова, и Средкова отказаха да коментират въпроса за пицарията. „Утро“ обаче научи, че има договорка между ресторанта и „ЦБА“ АД. Според нея, докато бъде направен ремонтът, за да не опустява съвсем обектът, пицарията ще го охранява, като за сметка на това няма да плаща наем.
Както „Утро“ писа, след дълга процедура, включително съдебна, и два търга за отдаване под наем на Халите, победител стана „ЦБА“ АД - Варна, с оферта от 1 лев над началната наемна цена или 13 251 лева на месец, обещание за 848 096 лева инвестиции в ремонт и откриване на 80 работни места.